Nieuws uit Nes 


!Winactie! 

Winactie!

 

Wat zijn wij blij met jullie positieve reacties op onze dorpskrant! We hebben al een hoop nieuwe leden mogen verwelkomenl Om jullie te bedanken hebben wij een mooie winactie bedacht. De eerste prijs verloten wij met dank aan Slijterij de Jong.


Let op! De eerste prijzen worden 1 februari al verloot!


Wat moet je doen?

- vul het machtigingsformulier in en lever dit in bij één van onze bestuursleden

- volg onze facebook en instagram pagina

- like & deel dit bericht


Heb je het formulier nog niet ingevuld? Doe dat dan snel! Heb je het formulier gemist? Download dit dan van onze site of neem contact op met één van onze bestuursleden!


https://www.dorpsbelangnes.nl/wordt-lid/


Voor meer leuk nieuws, acties en het vervolg, houdt onze insta, Facebook en website in de gaten!


Insta: @dorpsbelang_nes

Facebook: @dorpsbelang Nes

Site: www.dorpsbelangnes.nl

Rondbrengen ledlampen + de dorpskrant

Zaterdag 8 januari 2022 komen we, vrijwilligers van Dorpsbelang samen met vrijwilligers van Ensemble Zo Wad de Energiescans en Led-lampen in Nes bij u brengen. We doen er ook een eerste exemplaar van de dorpskrant bij.

 

Los is een formulier toegevoegd voor de doorlopende machtiging voor het lidmaatschap van Dorpsbelang Nes.

 

Veel plezier met de Ledlampen en de Dorpskrant.

 

Oudejaarskuier 

Gezien de huidige maatregelen is het helaas niet mogelijk om de Oudejaarskuier in welke vorm dan ook door te laten gaan. Natuurlijk blijft het wel mogelijk om op eigen gelegenheid van de lichtjes in het dorp te genieten. Het dorp is elk jaar mooi versierd door de inwoners van Nes. Aangezien iedereen in deze tijd wel wat vrolijkheid kan gebruiken roepen we de inwoners van Nes op om hun tuin dit jaar extra feestelijk te maken. 

Verlichting molen De Phenix 

Elk jaar in december hangt het Dorpsbelang Nes samen met de molenaars verlichting in molen De Phenix. De afgelopen periode is de molen door de Stichting Amelander Musea gereed gemaakt als oliemolen. Op dit moment wordt er proefgedraaid, waardoor de wieken van de molen moeten draaien. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om de verlichting op te hangen. 

Warmtescans Nes

Dorpsbelang Nes werkt helpt de gemeente graag bij het halen van de duurzaamheids doelstellingen. In 2021 zijn er van alle woningen in Nes warmtescans gemaakt. Op dit moment worden deze warmtescans beoordeeld.

 

Begin 2022 komen we bij alle inwoners van Nes langs om de rapporten die naar aanleiding van deze warmtescans zijn gemaakt bij u langs te brengen. Daarnaast ontvangt u op die dag een set ledlampen. 

 

Naast het maken van de warmtescans wordt aan iedere inwoner gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijsten zijn eerder huis-aan-huis verspreid. Heeft u dit nog niet ingevuld? Ga dan naar www.menti.com en toets de code 76 16 222 in. U wordt dan vanzelf door de vragen geleid. Door de vragenlijst in te vullen helpt u mee met de verduurzaming van de dorpen. Alvast bedankt voor het invullen! 

 

Intocht Sinterklaas 2021 

Op 20 november 2021 komt de Sint weer aan op Ameland. 

Tussen half 12 en kwart over twaalf maakt hij een ronde door Nes. .

 

Zien we jullie aan de route en heb je je tuin dan mooi versierd? 

 

De pieten nemen graag je tekening of knutsel aan.  

 


Uitslag Rabo clubsupport 

Update: Op 14 november was het zo ver! De uitslag van de actie Rabo clubsupport was bekend.  Met 47 stemmen hebben wij een mooi bedrag van € 501,75 opgehaald! 

Wij gaan dit bedrag gebruiken voor het moderniseren van onze website en voor het organiseren van een jeugdactiviteit. 

 

Iedereen bedankt voor het stemmen! 

 

 

Dorpsbelang Nes doet mee met Rabo ClubSupport!

Ben je lid van de Rabobank? Dan kan jij ons helpen! Een stem op Dorpsbelang Nes kost slechts een paar minuten van je tijd, maar voor ons is jouw stem geld waard!

Dorpsbelang Nes wil graag een extra jeugdactiviteit organiseren. Daarnaast willen we onze website moderniseren zodat onze informatie beter gevonden kan worden en de site weer net zo levend is als het Dorpsbelang zelf. Door te stemmen op Dorpsbelang Nes help jij ons om dit mogelijk te maken!

 

Dus ben je lid van de Rabobank? Laat je stem dan niet verloren gaan en steun ons!

Vanaf morgen 4 oktober is stemmen mogelijk via de Rabo App of online via de onderstaande link: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=178333&fbclid=IwAR3ww0Xsav72XIkVicjZivz86IXanvH82qwOuRoKsCcIYsxff2r7TvOPIQg

 

Alvast bedankt voor jouw stem!